ГРОМ СПРОВЕДЕН ПО ПРАВИЛИМА ТУЖИЛАЧКЕ ИСТРАГЕ
Newspic661v

 Републички јавни тужилац је рекла  да је акција Гром спорведена по правилима тужилачке истраге применом нових одредби Законика о кривичном које омогућавају ефикасније поступке.

Нови ЗКП пружа алате да се води ефикасни и бржи поступак, нарочито када су у питању истрага и предистражни поступак. Самим тим што је мањи број актера укључен у посао и реализација посла је бржа, навела је Доловац на конференцији за новинаре у Влади Србије.

Према њеним речима, још је рано давати оцене успешности примене нових одредби ЗКП-а о тужилачкој истрази, али да ће уз заједнички напор свих надлежних органа за њу моћи да се каже да је успешна.

Што се тиче генералне оцене успеха имплементације одредби ЗКП-а о тужилачкој истрази која се примењује од 1. октобра, два месеца, било би неозбиљ да сада износимо оцене о томе, рекал је Доловац.

Међутим, како је истакла, евидентно је да постоји чврста решеност државе да имплементација ЗКП-а успе.

Доловац је подвукла да тужилаштво на том послу добро сарађује са свим надлежним органима и институцијама који су одговорни за успешну примену ЗКП-а.

Само уз заједничке напоре Министарства правде и тужиластва и полиције за имплементацију тужилачке истраге ће једног дана моћи да се каже да је била успешна, напоменула је Доловац.

Извор: РЈТ, Датум: 11.12.2013.