МИНИСТАРСТВО ПРАВДЕ ПОКРЕНУЛО ИНТЕРНЕТ КАМПАЊУ „ИСКЉУЧИ НАСИЉЕ“, СА ПОРУКОМ ДА СЕ НАСИЉЕ НЕ ТОЛЕРИШЕ
Iskljuci Nasilje

Министарство правде покренуло је интернет кампању „Искључи насиље" (#iskljucinasilje), сa циљем подизања свести о породичном насиљу и представљању нових законских мера у борби против насиља у породици.


Према статистичким подацима, у протеклих 10 година у Србији је због породичног насиља настрадало 314 жена, док је од почетка 2016. године више од 16 жена убијено, што указује на неопходност ангажовања свих ресурса у борби против насиља у породици.


У складу са политиком Владе Републике Србије и у сусрет доношењу нових мера државе у борби против насиља, чији је део и Закон о спречавању насиља у породици, Министарство правде је покренуло интернет кампању „Искључи насиље", са јасном поруком да се породично насиље не толерише.


Циљ је да се путем интернет канала, друштвених мрежа и медија подигне свест свих актера у друштву о насиљу у породици, да се информишу и едукују различите циљне групе, да се нове законске мере приближе како онима који могу да буду или јесу жртве породичног насиља, тако и оствареним или потенцијалним починиоцима, као и широј друштвеној заједници како би умела да препозна насиље и адекватно реагује на њега. Такође, један од основних приоритета ове кампање јесте позив на акцију свих оних које се посредно или непосредно могу довести у везу са било којим обликом породичног насиља. #iskljucinasilje


Министарство правде позива најширу јавност да се укључи у спровођење кампање, како бисмо сви заједно допринели активној и ефикасној борби против породичног насиља у Србији.


Као носилац кампање, Министарство правде се унапред захваљује на подршци.
#iskljucinasilje

Извор: РЈТ, Датум: 30.08.2016.

Последњи догађаји