РЕПУБЛИЧКИ ЈАВНИ ТУЖИЛАЦ ПОТПИСАЛА ЈЕ МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ СА ОДБОРОМ ГЕНЕРАЛНОГ ТУЖИЛАШТВА КРАЉЕВИНЕ ХОЛАНДИЈЕ
MOU Holandija

РЕПУБЛИЧКИ ЈАВНИ ТУЖИЛАЦ, ЗАГОРКА ДОЛОВАЦ, ПОТПИСАЛА ЈЕ 29.05.2017. ГОДИНЕ У ХАГУ МЕМОРАНДУМ О РАЗУМЕВАЊУ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ОДБОРА ГЕНЕРАЛНОГ ТУЖИЛАШТВА КРАЉЕВИНЕ ХОЛАНДИЈЕ, ГЕРИТОМ ВАН ДЕР БУРГОМ.


НА САСТАНКУ ЈЕ ИСТАКНУТО ДА РЕПУБЛИЧКО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ТУЖИЛАШТВО КРАЉЕВИНЕ ХОЛАНДИЈЕ ОСТВАРУЈУ ОДЛИЧНУ, НЕПОСРЕДНУ И ЕФИКАСНУ САРАДЊУ, И ДА ЋЕ СЕ ПОТПИСИВАЊЕМ МЕМОРАНДУМА О САРАДЊИ ОВА САРАДЊА И ЗАЈЕДНИЧКА БОРБА ПРОТИВ ОРГАНИЗОВАНОГ КРИМИНАЛА И ДРУГИХ ТЕШКИХ КРИВИЧНИХ ДЕЛА ЈОШ ВИШЕ УНАПРЕДИТИ, РАДИ ЈАЧАЊА ВЛАДАВИНЕ ПРАВА И БЕЗБЕДНИЈЕГ ЖИВОТА НАШИХ ГРАЂАНА.


РЕПУБЛИЧКИ ЈАВНИ ТУЖИЛАЦ САСТАЛА СЕ У ХАГУ И СА ПРЕДСЕДНИЦОМ ЕВРОЏАСТА, МИШЕЛ КОНИКС, СА КОЈОМ ЈЕ РАЗГОВАРАЛА О ЗНАЧАЈУ САРАДЊЕ РЕПУБЛИЧКОГ ЈАВНОГ ТУЖИЛАШТВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ СА ОВОМ ПРАВОСУДНОМ МРЕЖОМ У ВИДУ УБРЗАЊА ПОСТУПАЊА ПО МЕЂУНАРОДНИМ ЗАМОЛНИЦАМА И КООРДИНАЦИЈЕ ИСТРАГА И ОСНИВАЊА ЗАЈЕДНИЧКИХ ИСТРАЖНИХ ТИМОВА, КАО НАЈЕФИКАСНИЈЕГ ОРУЂА У БОРБИ ПРОТИВ ОРГАНИЗОВАНОГ КРИМИНАЛА И ДРУГИХ ОБЛИКА ТРАНСНАЦИОНАЛНОГ КРИМИНАЛА.

Датум: 29.05.2017.

Последњи догађаји