Warning (512): _cake_core_ cache was unable to write 'cake_dev_ci' to Apc cache [CORE/Cake/Cache/Cache.php, line 323]
Warning (512): _cake_model_ cache was unable to write 'default_website_users' to Apc cache [CORE/Cake/Cache/Cache.php, line 323]
Републички јавни тужилац у званичној посети Министарству правде Великe Британијe | Активности | RJT
Републички јавни тужилац у званичној посети Министарству правде Великe Британијe
P2259135

Од 23-27.02.2015. године Републички јавни тужилац Загорка Доловац боравила је у званичној посети Великој Британији на позив Министра правде Велике Британије. У току посете, Републички јавни тужилац присуствовала је Глобалном правном самиту, престижном правном скупу, заједно са руководиоцима правосудних институција из преко 80 земаља.

Републички јавни тужилац имала је састанке са Министром правде Симоном Хјузом , Директором Краљевског тужилаштва Алисон Саундерс, као и са руководиоцима за Западни Балкан и приступање ЕУ у Министарству спољних послова, Полом Гаскетом и Полом Лакином. Такође, сусрела се и са Министром правде САД Ериком Холдером и замеником помоћника Министра правде САД Брусом Шварцом, као и са Врховним тужиоцем Енглеске и Велса Џереми Рајтом и Лордом канцеларом Крисом Грејлингом.


На састанцима је разговарано о повећању ефикасности применом новог Законика о кривичном поступку, значају самосталности јавног тужилаштва и унапређењу међусобне сарадње, и изражена је спремност да се пружи подршка Републичком јавном тужилаштву да кроз борбу против криминала допринесе јачању стабилности, владавине права и приступању Републике Србије Европској Унији.

Нарочито је изражена пуна подршка министарства спољних послова Велике Британије европској будућности Србије и брзом напретку процесу приступања ЕУ.

Датум: 27.02.2015.