Републички јавни тужилац у посети Федералном тужилаштву Краљевине Белгије
IMG 20150430 101234

Током прошле недеље, Републички јавни тужилац Загорка Доловац боравила је , са делегацијом Републичко јавног тужилаштваг у званичној посети Федералном тужилаштву Краљевине Белгије.


Током посете, разматрана су питања примене концепта про-активних истрага у јавним тужилаштвима у Републици Србији, имајући у виду наступајућу примену Акционог плана за Поглавље 24 у процесу придруживања наше земље Европској Унији.


Федерални тужилац Краљевине Белгије, г-дин Frederik van Leuv, током сасатанак са Републичким јавним тужиоцем Загорком Дололовац истакао је одличну сарадњу Федералног тужилаштв Краљевине Белгије и Републичког јавног тужилаштва и указао на потребу још ближе сарадње ових тужилаштава када је у питању борба против тероризма.


Током посете Бриселу , делегација Републичког јавног тужилаштва одржала је састанке и са представницима Директората за проширење Европске Уније –Одељење за приступање Србије, којом приликом су разматрани даљи правци усклађивања прописа по којима јавна тужилаштва поступају и Заједничког правног оквира Европске Уније, имајући у виду примену Акционог плана за Поглавље 23 у поступку придруживања. На сасатанцима је пружена пуна подршка улози Републичког јавног тужилаштва у процесу приступања ЕУ и усклађивању прописа и истакнута спремност за наставак даље успешне сарадње.


Датум: 04.05.2015.

Последњи догађаји