САСТАНАК РЕПУБЛИЧКОГ ЈАВНОГ ТУЖИОЦА СА ГЕНЕРАЛНИМ ТУЖИОЦЕМ БУГАРСКЕ
28062018 1

Републички јавни тужилац, Загорка Доловац, боравила је у службеној посети јавном тужилаштву Бугарске, на позив Генералног тужиоца Бугарске, Сотира Цацарова.

На састанку одржаном 26.06.2018. године, Загорка Доловац и Сотир Цацаров са својим сарадницима разговарали су о унапређењу сарадње и разменили су искуства и најбоље праксе поступања у борби против транснационалног и организованог криминала, кријумчарења људи, корупције и привредног криминала, у складу са Меморандумом о разумевању и сарадњи између јавног тужилаштва Републике Србије и јавног тужилаштва Републике Бугарске потписаним 8.12.2017. године.

Генерални тужилац Бугарске пружио је пуну подршку Републичком јавном тужилаштву Србије у борби против криминала и јачању владавине права у Републици Србији и заложио се за даље интензивирање међусобне сарадње.

Републички јавни тужилац Србије нагласила је да јавно тужилаштво Србије и Република Србија настављају да буду посвећени јачању сарадње са нашим суседима у борби против криминала, у циљу унапређења безбедности наших грађана и стабилности у региону.

Извор: РЈТ, Датум: 28.06.2018.

Последњи догађаји