САСТАНАК РЕПУБЛИЧКОГ ЈАВНОГ ТУЖИОЦА СА ГЕНЕРАЛНИМ ТУЖИОЦЕМ ГРЧКЕ
News240519 2

Републички јавни тужилац Загорка Доловац је данас, 23. маја 2019 године, у седишту Републичког јавног тужилаштва у Београду, потписала споразум о директној сарадњи са Генералним тужилаштвом Републике Грчке, у чије име је споразум потписала Генерални тужилац Републике Грчке, госпођа Ксени Димитриу - Василополу.

У току састанка главни тужиоци Републике Србије и Републике Грчке су разговарали о наставку добре међусобне сарадње у кривичним предметима јавних тужилаштава наше две пријатељске земље, а посебно сарадње у области организованог криминала, илегалних имиграција, трговине људима и трговине дрогом, као и у другим областима тешког криминала.

Генерални тужилац Грчке, госпођа Димитриу - Василополу, посебно је истакла подршку Републичком јавном тужилаштву у процесима евро-интеграција који се тичу правосуђа, са посебним освртом на изузетно добру сарадњу које је наше тужилаштво пружило и пружа у оквиру система сарадње Европске Уније ЕУРОЏАСТ, те изразила задовољство што ће Република Србија и Републичко тужилаштво у току ове године званично приступити тој организацији за кривично-правну сарадњу.

Извор: РЈТ, Датум: 23.05.2019.

Последњи догађаји