САСТАНАК РЕПУБЛИЧКОГ ЈАВНОГ ТУЖИОЦА СА ГЕНЕРАЛНИМ ТУЖИОЦЕМ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ
201218 1r

Републички јавни тужилац, Загорка Доловац, састала се 28.11.2018. године у Москви са Генералним тужиоцем Руске Федерације, Јуријем Чајком, у оквиру посете делегације Републичког јавног тужилаштва и Тужилаштва за организовани криминал Русији, која је одржана од 27.11-2.12.2018. године.

На састанку је закључено да тужилаштво Републике Србије остварује одличну сарадњу са Генералним тужилаштвом Руске Федерације и изражена је пуна подршка Генералног тужиоца Русије, Јурија Чајке, даљем јачању блиских и пријатељских односа тужилаштава наше две земље.

Републички јавни тужилац, Загорка Доловац, изразила је уверење да посете Генералног тужиоца Русије Србији и Републичког јавног тужиоца Русији, као и одржавање тематских округлих столова и размена искустава, у складу са Споразумом о сарадњи из 2012. године и Програмом сарадње за 2018-2019. годину, додатно унапређују одличну сарадњу тужилаштава две земље у борби против криминала.

У складу са наведеним Програмом сарадње, 28.11.2018. године у Москви је одржан и Округли сто на тему: „Улога органа јавног тужилаштва Републике Србије и Руске Федерације у борби против организованог криминала". На овом округлом столу представљена су искуства тужилаштава Републике Србије и Руске Федерације у борби против организованог криминала, што доприноси како јачању стручних капацитета, тако и унапређењу међусобне сарадње у овој области.

У оквиру посете Русији, Републички јавни тужилац са члановима делегације посетила је и Тужилаштво у Санкт Петербургу и састала се са Тужиоцем Санкт Петербурга, Сергејем Литвиненком, са којим је такође успостављена блиска сарадња.

Извор: РЈТ, Датум: 28.11.2018.

Последњи догађаји