САСТАНАК РЕПУБЛИЧКОГ ЈАВНОГ ТУЖИОЦА СА ГЛАВНИМ ТУЖИОЦЕМ СТАЛНОГ МЕЂУНАРОДНОГ МЕХАНИЗМА ЗА КРИВИЧНЕ СУДОВЕ УН
News240519 1

Републички јавни тужилац Загорка Доловац одржала је данас, 22. маја 2019 године, радни састанак са Сержом Брамерцом, Главним тужиоцем Сталног међународног механизма за кривичне судове Уједињених нација, у оквиру његове посете државним органима Републике Србије.

Током разговора Републички јавни тужилац и Главни тужилац су се сложили да надлежно јавно тужилаштво и државни органи Републике Србије који поступају у предметима ратних злочина, предузимају неопходне радње и мере ради утврђивања постојања ових кривичних дела и гоњења њихових потенцијалних извршилаца, те да су у досадашњем периоду уочени позитивни помаци у оснаживању људских и материјалних капацитета ових органа, посебно Тужилаштва за ратне злочине.

Констатовано је да постоји простор за унапређење рада у поступцима који се воде пред органима Републике Србије као и за наставак сарадње надлежног јавног тужилаштва са Сталним међународним механизмом за кривичне судове, те са тужилаштвима у региону, посебно имајући у виду да наши органи имају позитиван приступ поступању у овим предметима.

Извор: РЈТ, Датум: 22.05.2019.

Последњи догађаји