САСТАНАК РЕПУБЛИЧКОГ ЈАВНОГ ТУЖИОЦА СА ИТАЛИЈАНСКИМ ТУЖИОЦЕМ ЗА БОРБУ ПРОТИВ МАФИЈЕ И ТЕРОРИЗМА
140618 1

Републички јавни тужилац, Загорка Доловац, заједно са сарадницима, састала се данас са италијанским Тужиоцем за борбу против мафије и тероризма, Федериком Кафиером де Рахом, заједно са шефом Мисије ОЕБС-а у Републици Србији, Андреом Орицијем и амбасадором Републике Италије, Карлом ло Кашом.

На пријатељском састанку истакнута је посвећеност тужилаштава Италије и Србије борби против криминала и јачању међусобне сарадње.
Италијански тужилац борбу против мафије и тероризма, Федерико Кафиеро де Рахо, истакао је да подржава улазак Републике Србије у ЕУ и да пружа пуну подршку тужилаштву Србије, те да Дирекција за  борбу против мафије и тероризма Републике Италије стоји на располагању јавном тужилаштву Републике Србије за размену информација и искустава.

Републички јавни тужилац, Загорка Доловац, нагласила је да је значајна подршка коју Република Италија и тужилаштво Италије пружају Републици Србији и тужилаштву Србије у процесу приступања ЕУ и да ће Србија наставити да буде поуздан партнер у остваривању заједничког циља – борби против криминала и очувању владавине права.

Извор: РЈТ, Датум: 14.06.2018.

Последњи догађаји