Сарадња с Француском против криминала
Newspic605v

Загорка Доловац, републички јавни тужилац и директорка Дирекције за кривичне ствари и помиловања Министарства правде Француске Мари-Сузан ле Куау, потписале декларација о сарадњи у области борбе против организованог криминала између Србије и Француске.

Заједничка декларација о сарадњи у области борбе против организованог криминала између Републичког јавног тужилаштва Србије и Дирекције за кривичне ствари и помиловања Министарства правде Француске потписана је у Паризу.

Декларацију су потписали Републички јавни тужилац Загорка Доловац и директорка Дирекције за кривичне ствари и помиловања Министарства правде Француске Мари-Сузан ле Куау, саопштено је данас из српског републичког јавног тужилаштва.

Потписивањем Декларације, која је одмах ступила на снагу, омогућено је унапређење ефикасне сарадње између јавних тужилаштав Србије и Француске на више начина.

Међу њима се посебно истиче "успостављање директних контаката тачака за борбу против организованог и других озбиљних облика криминала у тужилаштвима Србије и Француске".

Декларација је потписана јуче уз подршку Генералног тужиоца Француске Марана, шефа Канцеларије за борбу против организованог криминала, тероризма и прања новца Филипа де Монжура, шефа Службе за европске и медјународне послове Министарства правде Републике Француске Ерика Метрепјера.

Доловац, која предводи делегација Републичког јавног тужилаштва, борави у радној посети правосудним и тужилачким органима Француске.

Током разговара Доловац и генералног тужиоца Француске при Врховном касационом суду Жан-Клод Марана потврђени су заједнички приоритети у области борбе против свих облика криминала, "а посебно организованог и других тешких облика криминалитета, кроз појачану сарадњу надлежних јавних тужилаштава две пријатељске земље", истиче се у саопштењу.

Извор: РТС - 11. 04. 2013., Датум: 11.04.2013.

Последњи догађаји