Састанак Републичког јавног тужиоца, Загорке Доловац, са Амбасадором Републике Француске за организовани криминал, Мишел Рами
20150424051012 (1)

Републички јавни тужилац, Загорка Доловац, заједно са Тужиоцем за организовани криминал, Миљком Радисављевићем, састала се са Амбасадором Републике Француске за организовани криминал у Србији, Мишел Рами, 24. априла 2015. године.


На састанку је истакнут значај добре међународне сарадње у борби против организованог криминала и других тешких кривичних дела, која је била изузетно успешна у птотеклом периоду између државних органа Републике Србије и Републике Француске, нарочито у предметима трговине људима и трговине оружјем, и истакнута спремност за њен наставак у складу са Заједничком декларацијом о сарадњи у области борбе против организованог криминала између Републичког јавног тужилаштва и Управе за кривично право и помиловања Министарства правде Републике Француске која заступа јавно тужилаштво пред Специјалним међурегионалним судовима,која је потписана 2013. године.


Такође је истакнута улога јавног тужилаштва у процесу приступања Републике Србије Европској Унији, нарочито у поглављима 23 и 24, и у том смислу изражена је спремност државних органа Републике Француске за подршку јавном тужилаштву Републике Србије кроз стручну размену искустава и модела најбоље праксе у сузбијању организованог криминала, финансијског криминала и тероризма.

Датум: 24.04.2015.

Последњи догађаји