Састанак Републичког јавног тужиоца са Генералним тужиоцем СР Немачке
15112018 1

Републички јавни тужилац Загорка Доловац, започела је 12. новембра 2018 године посету Савезном државном тужилаштву Савезне Републике Немачке и покрајинским тужилаштвима највећих немачких покрајина, посетом седишту Савезног државног тужилаштва Немачке у граду Карслруеу, заједно са делегацијом Републичког јавног тужилаштва.

Током првог састанка са Савезним државним тужиоцем Немачке, господином Петером Франком, Републички јавни тужилац је подвукла значај сарадње коју су до сада остварила врховна државна тужилаштва Србије и Немачке, као и битне резултате који су постигнути на основу изузетног нивоа заједничког рада и медјусобног професионалног уважавања које су показали тужиоци Србије и Немачке.

Резултати ове сарадње су посебно забележени у областима борбе против битних облика медјународног криминала као што је трговина наркотицима, тешког имовинског криминала, прања новца, тероризма и високотехнолошког криминала.

Републички јавни тужилац Републике Србије Загорка Доловац и Савезни државни тужилац Савезне Републике Немачке Петер Франке, су потврдили спремност за наставак и унапредјење успешне сарадње подвлачећи значај заједничког тужилачког рада у свим областима које су од заједничког интереса за кривичноправну безбедност наше две земље.

Извор: РЈТ, Датум: 12.11.2018.

Последњи догађаји