Састанак Републичког јавног тужиоца са Генералним тужиоцем Словеније
211118 1

Републички јавни тужилац, Загорка Доловац и Генерални тужилац Словеније, Драго Шкета, потписали су 20.11.2018. године у Београду  Меморандум о разумевању и сарадњи, којим је предвиђена још блискија сарадња тужилаштава две земље у борби против организованог криминала, тероризма, илегалних миграција, трговине људима, оружјем и наркотицима, високотехнолошког криминала, корупције и одузимања имовине проистекле из кривичног дела.

На састанку је констатовано да се потписаним Меморандумом учвршћује дугогодишња пријатељска сарадња тужилаштава две земље и да ће се ова сарадња још више унапредити, с обзиром да се Меморандумом одређују контакт тачке и омогућава брза и директна комуникација.

Републички јавни тужилац Србије, Загорка Доловац, навела је да је блиска сарадња држава у региону кључ успеха у борби против организованог криминала, тероризма и других тешких кривичних дела.

Генерални тужилац  Словеније, Драго Шкета, истакао је да између између Републичког јавног тужилаштва Србије и Врховног државног тужилаштва Словеније постоји одлична сарадња и да у потпуности подржава пријем Републике Србије у ЕУ и Евроџаст.

Извор: РЈТ, Датум: 21.11.2018.

Последњи догађаји