Састанак Републичког јавног тужиоца са Генералним тужиоцем Француске и учешће на годишњем састанку мреже генералних тужилаца ЕУ
18052018

Републички јавни тужилац, Загорка Доловац,  одржала је данас састанак са Генералним тужиоцем Француске, Жан Клод Мараном, у Генералном тужилаштву Француске у Паризу.

На пријатељском и срдачном састанку разговарано је о досадашњој успешној билатералној сарадњи Републичког јавног тужилаштва Србије и тужилаштва Француске, што је резултирало потписивањем Декларације о сарадњи, разменом искустава и директним и брзим поступањем по замолницама у оквиру међународне правне помоћи.

Констатовано да је ова сарадња била на високом нивоу, нарочито у борби против организованог криминала, трговине људима, трговине оружјем и других тешких кривичних дела и да ће се даљим јачањем сарадње Републичког јавног тужилаштва и правосудних органа Републие Француске допринети јачању владавине права, безбедности и стабилности, како у нашим државама, тако и у Европи.

Републички јавни тужилац такође је у Паризу учествовала на Десетом састанку Мреже генералних тужилаца који поступају пред Врховним судовима држава чланица Европске уније, од 16-18.05.2018. године, коју је отворила министар правде Републике Француске, Никол Белубет. Учешћем у раду Мреже генералних тужилаца Европске уније Републичко јавно тужилаштво Републике Србије наставља да јача међународну правосудну сарадњу, као поуздан партнер европским тужилаштвима у успешној борбе против организованог криминала, тероризма, и других тешких транснационалних кривичних дела.

Извор: РЈТ, Датум: 18.05.2018.

Последњи догађаји