Састанак Републичког јавног тужиоца са Националним тужиоцем за борбу против мафије Републике Италије
IMG 0474

27.05.2016. године Републички јавни тужилац, Загорка Доловац, одржала је састанак са Националним тужиоцем за борбу против мафије Републике Италије, др Франком Робертијем и Амбасадором Републике Италије, Њ.Е. Ђузепе Манцом. Састанку је присуствовао и Тужилац за организовани криминал, Младен Ненадић.


На састанку је истакнуто да је досадашња сарадња између тужилаштава две земље била одлична и исказана је спремност за њен даљи наставак и јачање, у складу са приоритетима у борби против криминала у региону – борби против организованог криминала, тероризма и илегалних миграција. 


Посебно је наглашено да Република Италија пружа велику подршку јавном тужилаштву Републике Србије и Републици Србији у процесу приступања ЕУ. Италијански национални тужилац за борбу против мафије др Франко Роберти нагласио је да Италија и Србија имају однос пријатељства дуги низ година и да је јака подршка Италије Републици Србији помогла да тужилаштво Републике Србије буде ефикасније и да испуњава критеријуме ЕУ. 


Италијански национални тужилац за борбу против мафије такође је истакао да земље са Балкана треба да се уједине у борби против криминала и да Италија и Србија треба да буду центри окупљања земаља региона у овој борби, која ће се наставити у виду континуиране регионалне сарадње.

Датум: 27.05.2016.