Састанак Републичког јавног тужиоца са Федералним тужиоцем Краљевине Белгије
8uqktkqTURBXy9jYWM3NWU4NmVmMDE2ZWQyNTIzM2QyNzNkYzk4YTZlOS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjb

Републички јавни тужилац, Загорка Доловац, борави у службеној посети Федералном тужилаштву Краљевине Белгије на позив Федералног тужиоца Краљевине Белгије, Фредерика ван Леув-а, ради размене искустава у борби против тероризма.


На састанку између Републичког јавног тужиоца Србије и Федералног тужиоца Белгије, који је oдржан 3. jула 2017. године, истакнуто је да Републичко јавно тужилаштво Републике Србије и Федерално тужилаштво Краљевине Белгије имају изузетну сарадњу и да је блиска и непосредна сарадња коју ова тужилаштва остварују на основу Меморандума о сарадњи из 2010. године предуслов за успешну и ефикасну борбу против тероризма и повезаних кривичних дела.


Загорка Доловац је нагласила да је брза и директна међународна сарадња кључ успеха у одговору државе на изазове савременог криминала, а нарочито у борби против тероризма, и да ће Републичко јавно тужилаштво наставити да буде поуздан партнер Федералном тужилаштву Краљевине Белгије у борби против ових најтежих кривичних дела.


Нарочито је наглашено да Републичко јавно тужилаштво јача своје капацитете и спроводи обавезе из Акционог плана за поглавље 24 у процесу придруживања Европској Унији, и да су размена искустава и стручно усавршавање, као и подршка Федералног тужилаштва Краљевине Белгије Републичком јавном тужилаштву, изузетно значајни управо у испуњавању европских стандарда и приступању Европској Унији.

Датум: 04.07.2017.

Последњи догађаји