Тасовац: Власници медија пребацују одговорност на власт
20150318022006 (1)

Београд - Сарадња Министарства културе и информисања са републичким тужилаштвом и полицијом и њихова директна комуникација са медијском заједницом је најбољи начин да се убудуће технички проблеми настали непридржавањем елементарних сигурносних мера у виртуелном свету, не проглашавају нападима на сајтове и слободу изражавања, изјавио је јуче министар културе и информисања Иван Тасовац на отварању саветовања о безбедности информативних сајтова које је одржано у београдском Медија центру.

Према његовим речима, приметно је све чешће пребацивање одговорности са власника информативних сајтова и уредника на власт, уз одсуство самокритике и саморегулативе за садржаје који се понекад граниче са добрим укусом и основним правилом да се чују обе стране.

 

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је истакао да су дела сајбер криминала најчешће међународног карактера и да је међународна сарадња неопходна у њиховом сузбијању.

 

- Информативни сајтови данас својим корисницима дају велику улогу, јер читаоци могу да коментаришу вести и баш та отворености значи велику рањивост. Што је већа посећеност сајтова, то су они занимљивији за сајбер нападе, навео је Стефановић.

 

Републичка јавна тужитељка Загорка Доловац је нагласила да је тужилаштво отворено за сарадњу са медијима и да хитно поступа по свим предметима у којима су се као жртве нашли новинари.


Извор: Данас, Датум: 18.03.2015.

Последњи догађаји