Тужилац Загорка Доловац у посети Великој Британији
P2259135

Републички јавни тужилац Загорка Доловац боравила је у званичној посети Великој Британији и присуствовала Глобалном правном самиту са представницима правосудних институција из више од 80 земаља. 


Загорка Доловац састала се са министром правде Симоном Хјузом, директором Краљевског тужилаштва Алисон Саундерс, као и са руководиоцима за Западни Балкан и приступање ЕУ у Министарству спољних послова, Полом Гаскетом и Полом Лакином. 

Такође, сусрела се и са министром правде САД Ериком Холдером и замеником помоћника министра правде САД Брусом Шварцом, као и са Врховним тужиоцемЕнглеске и Велса Џереми Рајтом и Лордом канцеларом Крисом Грејлингом. 


Загорка Доловац и њена колегиница из Краљевског тужилаштва Алисон Саундерс

На састанцима је разговарано о повећању ефикасности применомновог Законика о кривичном поступку, значају самосталности јавногтужилаштва и унапређењу међусобне сарадње.

- Изражена је спремност да се пружи подршка Републичком јавном тужилаштву да кроз борбу против криминала допринесе јачању стабилности, владавине права и приступању Србије Европској Унији - кажу у тужилаштву. Министарство спољних послова Велике Британије изразило је подршку европској будућности Србије и брзом напретку процесу приступања ЕУ. 

Извор: Блиц, Датум: 27.02.2015.

Последњи догађаји