УЧЕШЋЕ РЕПУБЛИЧКОГ ЈАВНОГ ТУЖИОЦА НА ГОДИШЊЕМ САСТАНКУ МРЕЖЕ ГЕНЕРАЛНИХ ТУЖИЛАЦА ЕУ
IMG 20171012 WA000

Републички јавни тужилац, Загорка Доловац, учествује је на Десетом састанку Мреже генералних тужилаца који поступају пред Врховним судовима држава чланица Европске уније, који се одржава од 11-13.10.2017. године у Даблину, Ирска, по позиву директора јавног тужилаштва Ирске, Клер Лофтус, председавајуће Мрежом генералних тужилаца ЕУ у 2017 години.


Овогодишњем састанку Мреже генералних тужилаца присуствују генерални тужиоци и представници тужилаштава из 28 европских земаља, као и представници Евроџаст-а, Европског суда за људска права и Европског суда правде.


На годишњем састанку представљени су ставови Европске Комисије у области кривичног права, најновији развој праксе Европског суда за људска права и Европског суда правде, и разговарано је на теме заштите података, тероризма, Европског истражног налога и Европског јавног тужилаштва.


Учешћем у раду Мреже генералних тужилаца Европске уније Републичко јавно тужилаштво Републике Србије наставља да јача међународну правосудну сарадњу, као поуздан партнер европским тужилаштвима у успешној борбе против организованог криминала, тероризма, и других тешких транснационалних кривичних дела


Датум: 12.10.2017.

Последњи догађаји