МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ РЕПУБЛИЧКОГ ЈАВНОГ ТУЖИЛАШТВА И ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА
40c5770a 14a9 4162 8bbc 5cb2cf720c77

Дана 29.1.2016 године на Правном факултету у Београду, Републички јавни тужилац Загорка Доловац и декан Правног факултета др. Сима Аврамовић потписали су Меморандум о сарадњи Републичког јавног тужилаштва и Праваног факултета.


Студенти завршних година Правног факултета Унивезитета у Београду убудуће ће моћи да похађаjу практичну обуку у jавним тужилаштвима, што ће допринети стицању њихових професионалних знања, док ће се jавни тужиоци ангажовати у факултетским предавањима о стручним питањима из праксе.

Tаj вид заjедничких активности утврђен jе Mеморандум о сарадњи коjи су данас потписали Републички jавни тужилац Загорка Доловац и декан Правног факултета Сима Aврамовић.

Након потписивања, републички jавни тужилац jе навела да Mеморандум има за циљ да отвори врата тужилачких институциjа како би у бућности имали jош боље генерациjе студената, али носилаца jавнотужилачке функциjе.

Студенти ће на таj начин, како jе навела Републички јавни тужилац Загорка Доловац, стицањем практичних знања и упознавањем са функционисањем и радом тужилаштва по завршетку факултета одмах моћи да се укључе у рад правосудних органа на квалитетниjи бољи начин него што jе то било претходном периоду.

Mеморандум предвиђа и помоћ и подршку тужилаца коjи ће кроз непосредна предавања и округле столове настоjати да отклоне сваку дилему студената и даjу одговоре на њихова питања, као и практичне савете. "Oво jе корак ка бољоj професионалности и стручности што ће се одразити како на квалитет знања тако и на квалитет будућег њиховог рада", истакла jе Републички јавни тужилац Загорка Доловац.

Декан Правног факултета рекао jе да jе та институциjа почаствована Mеморандумом о сарањи са jавним тужилаштвом с обзиром да jе то, како jе навео, jедна од кључних институциjа од коjе зависи правна држава и постоjање и целокупног система владавине права.

Према његовим речима, иако Правни факулет већ има сарадњу са многим судовима, посебно место за њега има jавно тужилаштво "jер студенти по правилу воле кривично право".

"Oваj Mеморандум за нас представља значаjан тренутак и уверен сам да ће допринети и квалитету студиjа на Правном факултету, а да ће свакако бити од неке користи и за само тужилаштво", напоменуо jе Aврамовић.

Датум: 29.01.2016.