Републички јавни тужилац сe састала са новим упућеним холандским тужиоцем Александром ван Дамом
10032021 1

Републички јавни тужилац Загорка Доловац одржала је данас састанак са Александром ван Дамом, тужиоцем из Холандије који је упућен у Републичко јавно тужилаштво у оквиру ИПА 2017 пројекта „Борба против тешког криминала на Западном Балкану" и Ериком Винкеном, замеником директора холандског Центра за међународну правну сарадњу.


Загорка Доловац пожелела је добродошлицу холандском тужиоцу ван Даму и истакла да је Републичко јавно тужилаштво остваривало одличну сарадњу са претходним упућеним ЕУ тужиоцима и да је захваљујући њиховој помоћи и подршци пројекта постигло одличне резултате у међународној сарадњи у борби против криминала. Такође је изразила спремност за реализацију новог пројекта и очекивање да ће се сарадња успешно наставити.

Александар ван Дам је навео да се радује доброј, продуктивној и блиској сарадњи са Републичким јавним тужилаштвом и истакао да криминал не познаје границе те да и правосудна сарадња у борби против криминала мора бити једнако ефикасна.

На састанку је закључено да ће пројект пружити помоћ у многим значајним областима у борби против тешког и организованог криминала и тероризма, укључујући подршку у прекограничној сарадњи, учешћу у регионалним радионицама и европским правосудним мрежама, билатералној тужилачкој сарадњи и јачању система за међународну правну помоћ.

Извор: РЈТ, Датум: 09.03.2021.