САСТАНАК РЕПУБЛИЧКОГ ЈАВНОГ ТУЖИОЦА СА ГЕНЕРАЛНИМ ТУЖИОЦЕМ ШПАНИЈЕ
12428 2 F

Републички јавни тужилац, Загорка Доловац, састала се 19.10.2017.г, заједно са министром унутрашњих послова, др Небојшом Стефановићем, са Генералним тужиоцем Шпаније, Хосе Мануел Мазом.


На састанку је разговарано о досадашњој и будућој сарадњи и закључено да је блиска међународна сарадња кључ успеха у борби против организованог криминала, тероризма и других тешких кривичних дела, посебно у светлу повећаних криминалних и безбедносних претњи.


Републички јавни тужилац и Генерални тужилац Шпаније потписали су данас Додатни протокол о сарадњи, у циљу унапређења Меморандума о сарадњи из 2006. године, којим је предвиђена још блискија сарадња тужилаштава две земље у борби против транснационалног криминала, укључујући организовани криминал, тероризам, корупцију, трговину наркотицима, људима и оружјем, кријумчарење људи, прање новца, одузимање имовине проистекле из кривичног дела и високотехнолошки криминал.


Овим Додатним протоколом још више ће се учврстити дугогодишња успешна и пријатељска сарадња тужилаштава Републике Србије и Краљевине Шпаније.

Извор: RJT, Датум: 17.11.2017.