Састанак Републичког јавног тужиоца Загорке Доловац и амбасадора Краљевине Белгије, Њ.Е. господина Коен Адама
05042019 1

5. априла 2019 године Републички јавни тужилац Загорка Доловац и амбасадор Краљевине Белгије, Њ.Е. господин Коен Адам, одржали су радни састанак у седишту Републичког јавног тужилаштва у Београду.

Током састанка су разматране теме од заједничког значаја у области борбе против криминала у Републици Србији и Краљевини Белгији, посебно оне које се тичу заједничког поступања Републичког јавног тужилаштва Републике Србије и Федералног тужилаштва Краљевине Белгије.

Истакнута је изузетно добра и плодоносна сарадња два највиша тужилаштва наших земаља као и спремност да се иста настави и унапреди посебно на пољу борбе против тероризма, трговине наркотицима и високо-технолошког криминала.

Као један од важних закључака састанка наведен је и наставак подршке коју Краљевина Белгија пружа процесу интеграција Републике Србије у Европску Унију, посебно у оквирима преговарачких поглавља 23 и 24, у којима активно учествује и Републичко јавно тужилаштво, и која ће бити пружена кроз даљу интензивну сарадњу највиших тужилаштава наше две земље.

Извор: РЈТ, Датум: 05.04.2019.

Најаве догађаја