Састанак Републичког јавног тужиоца са Врховним државним тужиоцем Словеније
WhatsApp Image 2016 11 03 At 3.27.46 PM

02. и 03. 11. 2016. године, Републички јавни тужилац, Загорка Доловац одржала је у Београду састанак са Врховним државним тужиоцем Републике Словеније, др. Звонком Фишером, заједно са министром унутрашњих послова др. Небојшом Стефановићем и председником Врховног касационог суда , Драгомиром Милојевићем.


Високу делегацију Врховног државног тужилаштва Словеније примили су и потпредседник Народне скупштине, Верољуб Арсић и председник Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу, Петар Петровић.

На састанцима је истакнуто да је посета Врховног државног тужилаштва Републике Словеније  изузетно значајна за унапређење билатералнх односа Републике Србије и Републике Словеније и процеса придруживања Републике Србије Европској Унији.

Посебно је наглашено  да је регионална сарадња органа за спровођење закона и правосудних органа императив за успешну борбу против организованог криминала, тероризма, кријумчарења миграната, корупције и других тешких кривичних дела, ради унапређења безбедности  наших грађана и очувања  стабилности у региону и Европи.

На састанцима су размењена искуства и информације о положају, надлежности и најбољим праксама поступања јавних тужилаштава, полицијских и правосудних органа и наведено да ови државни органи имају велики значај  за спровођење Акционог плана за поглавље 23 и Акционог плана за Поглавље 24 , чије остварење доприноси како бољем животу грађана Србије, тако и придруживању  Европској Унији  и истакнут је значај размене искустава и подршке  Републике Словеније овом процесу.

Датум: 03.11.2016.