Састанак Републичког јавног тужиоца са Генералним тужиоцем Мађарске
IMG 1083

28.03.2017. године републички јавни тужилац, Загорка Доловац, одржала је у Београду састанак са Генералним тужиоцем Мађарске, др Петером Полтом.


На састанку је истакнуто да Републичко јавно тужилаштво Републике Србије и Генерално тужилаштво Мађарске остварују одличну сарадњу, у складу са билатералним меморандумом о сарадњи, укључујући сарадњу у виду заједничких истражних тимова под окриљем ЕВРОЏАСТ-а и блиску сарадњу пограничних тужилаштава, што је посебно значајно за успешно кривично гоњење организованог криминала, кријумчарења људи, оружја и наркотика.





У оквиру службене посете Генералног тужиоца Мађарске одржани су састанци са председником Врховног касационог суда, Драгомиром Милојевићем, министром унутрашњих послова, др Небојшом Стефановићем и министром правде Нелом Kубуровић, на којима је посебно је наглашено да је блиска сарадња належних органа суседних држава императив у борби против тероризма, организованог криминала, кријумчарења људи и других тешких кривичних дела.





Такође је истакнуто је да органи за спровођење закона и правосудни органи Републике Србије изузетно цене подршку представника државних органа Мађарске приступању Републике Србије Европској Унији.


Представници тужилаштва Мађарске потписали су у оквиру ове посете и регионалну Декларацију о намерама, која предвиђа блиску сарадњу у борби против организованог криминала и коју су потписали надлежни правосудни органи тринаест земаља.

Датум: 30.03.2017.