Састанак Републичког јавног тужиоца са Шефом Делегације Европске Уније у Републици Србији
IMG 0153

26.04.2016. године Републички јавни тужилац, Загорка Доловац, и Шеф Делегације Европске уније у Републици Србији, Амбасадор Мајкл Девенпорт, одржали су састанак.  

На састанку је истакнуто да Републичко јавно тужилаштво има значајну улогу у процесу придруживања Републике Србије Европској Унији, првенствено у Поглављима 23 и 24 и да Делегација Европске Уније у Београду пружа пуну подршку напорима Републичког јавног тужилаштва да у оквиру своје надлежности остварује стандарде значајне како за процес европских интеграција тако и за владавину права у Републици Србији. 

Такође је констатовано да је сарадња Републичког јавног тужилаштва и Делегације Европске Уније у Београду била одлична, пре свега кроз непосредну сарадњу у процесу планирања и спровођења ЕУ пројеката који имају за циљ јачање капацитета јавног тужилаштва и да ће се наставити успешна сарадња и пружање подршке Републичком јавном тужилаштву.

Републички јавни тужилац изразила је задовољство због досадашње успешне партнерске сарадње и нагласила спремност за њено даље унапређење.

Извор: РЈТ, Датум: 27.04.2016.

Најаве догађаја