SASTANAK REPUBLIČKOG JAVNOG TUŽIOCA SA GENERALNIM TUŽIOCEM AUSTRIJE
180219

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac se po pozivu Generalnog tužioca Republike Austrije, gospodina dr Franca Plohla, nalazi u radnoj poseti Generalnom tužilaštvu i Ministarstvu pravde Republike Austrije.

Tokom posete, 13. februara 2019 godine u Palati pravde u Beču je održan i radni sastanak između Republičkog javnog tužioca Republike Srbije i Generalnog tužioca Republike Austrije, kojom prilikom su razmatrane teme od obostranog interesa javnih tužilaštava naše dve zemlje, a posebno iz oblasti bilateralne i međunarodne saradnje u okvirima Evropske Unije, posebno EURODŽAST-a, Evropske pravosudne mreže i mreže za borbu visokotehnološkog kriminala, terorizma, kao i u drugim oblastima neposredne borbe protiv kriminala koji najteže pogađa naša društva.

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac i Generalni tužilac Austrije dr Franc Plohl su potvrdili izuzetno dobru saradnju između tužilaštva Srbije i Austrije, kao i nameru da se ista nastavi i produbi na što neposredniji način koji će dovesti do još boljih rezultata u borbi protiv svih oblika kriminala, posebno onih najtežih.

Izvor: RJT, Datum: 13.02.2019.