SASTANAK REPUBLIČKOG JAVNOG TUŽIOCA SA GENERALNIM TUŽIOCEM BUGARSKE
28062018 1

Republički javni tužilac, Zagorka Dolovac, boravila je u službenoj poseti javnom tužilaštvu Bugarske, na poziv Generalnog tužioca Bugarske, Sotira Cacarova.

Na sastanku održanom 26.06.2018. godine, Zagorka Dolovac i Sotir Cacarov sa svojim saradnicima razgovarali su o unapređenju saradnje i razmenili su iskustva i najbolje prakse postupanja u borbi protiv transnacionalnog i organizovanog kriminala, krijumčarenja ljudi, korupcije i privrednog kriminala, u skladu sa Memorandumom o razumevanju i saradnji između javnog tužilaštva Republike Srbije i javnog tužilaštva Republike Bugarske potpisanim 8.12.2017. godine.

Generalni tužilac Bugarske pružio je punu podršku Republičkom javnom tužilaštvu Srbije u borbi protiv kriminala i jačanju vladavine prava u Republici Srbiji i založio se za dalje intenziviranje međusobne saradnje.

Republički javni tužilac Srbije naglasila je da javno tužilaštvo Srbije i Republika Srbija nastavljaju da budu posvećeni jačanju saradnje sa našim susedima u borbi protiv kriminala, u cilju unapređenja bezbednosti naših građana i stabilnosti u regionu.

Izvor: RJT, Datum: 28.06.2018.

Najave događaja