Sastanak Vrhovnog javnog tužioca sa predstavnicima Ministarstva pravde SAD
1611 M1

Vrhovni javni tužilac, Zagorka Dolovac, sastala se Timoti Rankom, američkim tužiocem za vezu u Evroxastu i Nejtanom Bruksom iz Regionalne kancelarije za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Ministarstva pravde SAD.

Na sastanku je konstatovano da tužilaštvo Srbije i američko tužilaštvo ostvaruju odličnu saradnju u konkretnim predmetima visokotehnološkog kriminala, putem koordinacionih sastanaka i razmene neophodnih informacija, postižući značajne uspehe.

Vrhovni javni tužilac, Zagorka Dolovac, istakla je značaj dugogodišnje podrške i saradnje koju  Ministarstvo pravde SAD, kroz ekspertizu američkih saveznih tužilaca, pruža tužilaštvu Srbije u jačanju stručnih kapaciteta i razmeni iskustava, čime su unapređeni rezultati u borbi protiv kriminala.

Predstavnici Ministarstva pravde SAD naveli su da će Regionalna kancelarija za borbu protiv visokotehnološkog kriminala nastaviti da pruža punu podršku javnom tužilaštvu Srbije kako u jačanju stručnih kapaciteta, tako i u borbi protiv kriminala i iskazali spremnost za dalju blisku saradnju.

Izvor: VJT, Datum: 14.11.2023.

Poslednji događaji