Sastanak Republičkog javnog tužioca sa Generalnim tužiocem Mađarske
IMG 1083

28.03.2017. godine republički javni tužilac, Zagorka Dolovac, održala je u Beogradu sastanak sa Generalnim tužiocem Mađarske, dr Peterom Poltom.


Na sastanku je istaknuto da Republičko javno tužilaštvo Republike Srbije i Generalno tužilaštvo Mađarske ostvaruju odličnu saradnju, u skladu sa bilateralnim memorandumom o saradnji, uključujući saradnju u vidu zajedničkih istražnih timova pod okriljem EVRODŽAST-a i blisku saradnju pograničnih tužilaštava, što je posebno značajno za uspešno krivično gonjenje organizovanog kriminala, krijumčarenja ljudi, oružja i narkotika.





U okviru službene posete Generalnog tužioca Mađarske održani su sastanci sa predsednikom Vrhovnog kasacionog suda, Dragomirom Milojevićem, ministrom unutrašnjih poslova, dr Nebojšom Stefanovićem i ministrom pravde Nelom Kuburović, na kojima je posebno je naglašeno da je bliska saradnja naležnih organa susednih država imperativ u borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala, krijumčarenja ljudi i drugih teških krivičnih dela.





Takođe je istaknuto je da organi za sprovođenje zakona i pravosudni organi Republike Srbije izuzetno cene podršku predstavnika državnih organa Mađarske pristupanju Republike Srbije Evropskoj Uniji.


Predstavnici tužilaštva Mađarske potpisali su u okviru ove posete i regionalnu Deklaraciju o namerama, koja predviđa blisku saradnju u borbi protiv organizovanog kriminala i koju su potpisali nadležni pravosudni organi trinaest zemalja.

Datum: 30.03.2017.