Sastanak Republičkog javnog tužioca sa Šefom Delegacije Evropske Unije u Republici Srbiji
IMG 0153

26.04.2016. godine Republički javni tužilac, Zagorka Dolovac, i Šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Ambasador Majkl Devenport, održali su sastanak.  

Na sastanku je istaknuto da Republičko javno tužilaštvo ima značajnu ulogu u procesu pridruživanja Republike Srbije Evropskoj Uniji, prvenstveno u Poglavljima 23 i 24 i da Delegacija Evropske Unije u Beogradu pruža punu podršku naporima Republičkog javnog tužilaštva da u okviru svoje nadležnosti ostvaruje standarde značajne kako za proces evropskih integracija tako i za vladavinu prava u Republici Srbiji. 

Takođe je konstatovano da je saradnja Republičkog javnog tužilaštva i Delegacije Evropske Unije u Beogradu bila odlična, pre svega kroz neposrednu saradnju u procesu planiranja i sprovođenja EU projekata koji imaju za cilj jačanje kapaciteta javnog tužilaštva i da će se nastaviti uspešna saradnja i pružanje podrške Republičkom javnom tužilaštvu.

Republički javni tužilac izrazila je zadovoljstvo zbog dosadašnje uspešne partnerske saradnje i naglasila spremnost za njeno dalje unapređenje.

Izvor: RJT, Datum: 27.04.2016.