SASTANAK REPUBLIČKOG JAVNOG TUŽIOCA SA ITALIJANSKIM TUŽIOCEM ZA BORBU PROTIV MAFIJE I TERORIZMA
Pic041019 1

Republički javni tužilac, Zagorka Dolovac, zajedno sa saradnicima, sastala se 2. oktobra 2019. godine sa italijanskim Tužiocem za borbu protiv mafije i terorizma, Federikom Kafierom de Rahom, zajedno sa ambasadorom Republike Italije, Karlom lo Kašom i saradnicima.

Na prijateljskom sastanku italijanski tužilac borbu protiv mafije i terorizma Federiko Kafiero de Raho istakao je da ostvaruje odličnu operativnu saradnju sa tužilaštvom Srbije i da je veoma značajno što je uspostavljena Stalna konferencija tužilaca za organizovani kriminal i što je njen Sekretarijat u Beogradu, te naveo da ova saradnja daje konretne rezultate.

Republički javni tužilac, Zagorka Dolovac, izrazila je zadovoljstvo što jedna tako respektabilna institucija kao što je italijansko tužilaštvo za borbu protiv mafije pohvaljuje rad javnog tužilaštva Srbije i istakla da ćemo nastaviti da budemo pouzdan partner u borbi protiv kriminala.

Na sastanku je istaknut značaj razmene znanja i iskustava i dogovoreno da se se ovakvi sastanci nastave, u cilju daljeg unapređenja međusobne saradnje.

Izvor: RJT, Datum: 02.10.2019.

Poslednji događaji