Učešće Republičkog javnog tužioca na 20. Forumu tužilaca za borbu protiv organizovanog kriminala u Drezdenu
Pic291119 1

Republički javni tužilac, Zagorka Dolovac, učestvovala je na poziv Generalnog tužioca Saksonije, Hansa Štrobla, kao govornik na 20. Forumu tužilaca za borbu protiv transnacionalnog organizovanog kriminala, koji se održava od 24-27.11.2019. godine u Drezdenu, SR Nemačka.


Ovaj jubilarni međunarodni tužilački forum, koji okuplja tužioce iz zemalja Evropske unije, uključujući Saveznog generalnog tužioca SR Nemačke i tužioca Direkcije za borbu protiv mafije Italije, kao i tužioce iz zemalja kandidata, održava se u organizaciji TAIEKS programa Evropske komisije i njime predsedava potpredsednik EVRODŽAST-a, Klaus Mejer Kabri.

Na ovom značajnom tužilačkom forumu Zagorka Dolovac je govorila na temu „Moderna oruđa međunarodne saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala". U svom govoru, Zagorka Dolovac se posebno osvrnula na značaj međunarodne saradnje za uspešnu borbu protiv organizovanog kriminala i drugih teških krivičnih dela i istakla uspehe koje srpsko tužilaštvo ostvaruje upravo zahvaljujući odličnim oruđima za međunarodnu saradnju, uključujući koordinacione sastanke, zajedničke istražne timove i koordinirane operativne aktivnosti.

Ova uspešna saradnja nedavno je krunisana potpisivanjem Sporazuma o saradnji sa EVRODŽAST-om, 12.11.2019. godine, što će omogućiti da se odlična međunarodna saradnja još više unapredi i intenzivira.

Izvor: RJT, Datum: 29.11.2019.